بازارهای جهانی

کشور اتریش

اتریش با 83857 نفر جمعیت اگر چه بازار کوچکی برای فرش دستباف بوده ولی یکی از قدیمی ترین بازارهای فرش دستباف جهان محسوب می گردد. این کشور درسال 1980 میلادی بالغ بر 237000 مترمربع فرش دستباف به ارزش 45500000 دلار با میانگین قیمت 192 دلار واردات فرش داشته است. از نظر مقداری به ترتیب کشورهای هند و ایران و پاکستان و افغانستان و ترکیه و از نظر ارزش کشورهای ایران و هند و پاکستان و ترکیه و افغانستان بزرگترین عرضه کنندگان قالی و قالیچه به این کشور بوده اند.

در سال 1999 اتریش با واردات 317294 مترمربع از کشورهای ایران با 105371 مترمربع ، هندوستان با 98030 مترمربع ، نپال 64644 متر مربع ، پاکستان با 25941 قریب به 2% از بازار فرش اروپا را بخود اختصاص داده است. این کشور درسال 1384 از نظر وزنی 3/1% و از نظر ارزشی 1% از صادرات فرش دستباف کشورمان را بخود اختصاص داده است. درهشت ماهه سال جاری نیز سهم این کشور از فرش صادراتی ایران از نظر وزنی 7/0% و از نظر ارزشی 5/0% بوده است.

درمجموع آهنگ تقاضا در بازار اتریش نیز همانند سایر کشورهای اروپا به سمت فرشهای تجاری با قیمت مناسب بوده و عمدتاً خواهان فرشهایی هستند که از نظر قیمت هزینه بالایی را نداشته باشند. یکی از وجوه تمایز بازار فرش اتریش با بسیاری از کشورهای اروپایی منجمله بلژیک و لوکزامبورک و سوئد و فنلاند و … آن است که فرش مورد نیاز این کشور به صورت مستقیم از کشورهای تولیدکننده تامین میگردد و این موضوع بسیار مهم را باید صادرکنندگان فرش کشورمان در مورد این کشورها برقرار نمایند تا انحصار چند جانبه فروش فرش برداشته و در هنگام بروز بحران سیاسی با یک کشور خاص بازار فرش دچار نوسانات شدید نگردد. ویژگی های بازار فرش دستباف اتریش به شرح زیر است:

  1. مشتریان قدیمی به رنگهای تیره و برای اکثریت مشتریان یعنی زوجهای جوان رنگهای روشن متناسب با دکوراسیون مهم است.
  2. طرح ها و نقوش: به طرح های عشایری و اصیل ایرانی اعم از افشان مشهد و لچک ترنج تبریز و اصفهان و هریس و اراک علاقه دارند.
  3. ابعاد: کوچک پارچه تا متوسط حداکثر 6 متری را متقاضی هستند.
  4. بافت: عمدتاً به لحاظ اینکه با فرش دیر وقت است آشنا هستند به نکات فنی بافت توجه دارند اما قیمت برایشان مهم تر است.
  5. مواد اولیه: پشم صد درصد ایرانی جهت بافت فرشهای 40-25 رجی توصیه میگردد.
منبع
عبدالله احراری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا